vrijdag 19 februari 2021

Het chagrijn van Pieter Elbers

 

Gisteravond zagen we in het journaal een videogesprek met de CEO van KLM, Pieter Elbers. U weet wel, de man die een forse salarisverhoging wenste toen de Coronapandemie uitbrak. Inmiddels heeft de NL overheid namens u en mij al miljarden in deze onderneming gestoken en uit de jongste cijfers blijkt dat KLM-Air France over 2020 een fors verlies heeft geleden van meer dan € 7 miljard.

Wat opviel in dat videogesprek is dat Elbers erin slaagde gedurende het gehele interview niet één keer recht in de camera te kijken maar wel een behoorlijk chagrijnige uitstraling had en dat maakte een heel vervelende indruk. De bonden merkten op dat er inmiddels duizenden banen bij KLM zijn verdwenen en dat tegelijkertijd tijdelijk personeel wordt ingehuurd bij uitzendburo's. Met andere woorden: vaste banen worden flexbanen. Elbers was niet blij met die volstrekt terechte opmerking van de bonden en mopperde stuurs dat hij nog wel een paar andere branches kon bedenken waar de bonden zich over op konden winden. Niet erg chic allemaal van deze Pieter Elbers.

In het FD ergert dezelfde Elbers zich aan de eis van een geldige Corona-test van 72 uur en een sneltest van 4 uur. Als het aan hem ligt, laten wij dus iedereen maar lekker Nederland binnenvliegen, Corona of geen Corona.

Eén vraag miste ik in het interview door de NOS. Van het KLM personeel worden loonoffers gevraagd. Levert de CEO nu ook zelf salaris in? Mij lijkt dat een heel voor de hand liggende vraag maar hij werd niet gesteld. Wel ligt er nu de vraag of de overheid opnieuw bij wil springen. Hoekstra heeft al laten weten naar deze casus te zullen kijken. Zometeen zijn wij allemaal aan het meebetalen aan deze bodemloze put, behalve Pieter Elbers.

Geen opmerkingen: