zaterdag 22 mei 2021

Hoeveel corrupte politici lopen er nog vrij rond in Limburg?

 

Ja hoor, daar is er weer een, zo'n corrupte CDA-er. Dit keer gaat het om wethouder Jan van Loonen uit Venray. Die kreeg bij een grondruil met het Waterschap Limburg voor elke hectare die hij inleverde 2,05 hectare terug waar andere grondeigenaren niet meer dan 1,2 hectare kregen. Vermoedelijke winst voor de wethouder? Ruim een miljoen Euro.

In de NRC van 14 mei lees ik: Het CDA heeft een meerderheid in het dagelijks bestuur van het Waterschap. Het CDA wordt in dat bestuur vertegenwoordigd door negen regionale partijen, alle onder de naam Lokaal Waterbelang. Die partijen hebben allemaal dezelfde bestuurders: (ex-)wethouders en medewerkers van het CDA. Vicevoorzitter van alle negen partijen is Jan Loonen, de wethouder die bevoordeeld werd met de grondruil. 

De zaak wordt nu onderzocht maar Jan Loonen blijft gewoon wat hij was: vice-voorzitter van Lokaal Waterbelang. Het Waterschap heeft inmiddels erkend dat de grondruil op deze manier niet door de beugel kon en niet zou worden herhaald. Terugdraaien van de deal, een ambtenaar van het Waterschap had er bezwaar tegen gemaakt, weigert men evenwel.

Deze Jan Loonen is - ik weet het, het onderzoek loopt nog - een corrupte politicus. Daar hebben ze er genoeg van in het CDA in Limburg. Die hele provincie moet eens flink opgeschud worden. Ik ben benieuwd of het onderzoek naar deze affaire alle rotte appels in beeld gaat brengen. Want Jan Loonen heeft dat niet op zijn eentje gedaan.

Geen opmerkingen: