dinsdag 25 mei 2021

Sywert roasted

 

U heeft natuurlijk ook met gekromde tenen en samengeknepen billen de artikelen gelezen over die Sywert van Lienden die wel eventjes ons mondkapjesprobleem op zou lossen, gratis en voor niets, want hij deed het niet voor zichzelf maar voor de Nederlandse samenleving. Maar zoals wel vaker bleek ook dit keer de werkelijkheid wat weerbarstiger dan al die voorgespiegelde idealen. Sywert liet zich uiteindelijk fors betalen, behaalde er een miljoenenwinst mee en leverde ook nog eens ondermaatse kwaliteit. Weet u wat ik nou het minst vreemd vind aan deze hele gang van zaken? Dat Sywert lid is van het CDA. Daar hebben ze namelijk patent op corruptie en schimmige deals en zelfverrijking en uitgestreken gezichten.

Ik vermoed zo dat in deze hele kwestie de Nederlandse overheid ook het nodige valt te verwijten maar dat geeft Sywert niet het recht schijnheilig de weldoener uit te hangen en schathemeltjerijk te worden over uw en mijn rug. De belastingbetaler draait er voor op, laat dat helder zijn.

Sander Schimmelpenninck schreef er in de Volkskrant een uitstekende en bijtende column over, die is mij uit het hart gegrepen. Misschien ook uit het uwe.

Geen opmerkingen: