dinsdag 25 mei 2021

Willen Engel, katalysator in een giftig debat

 

De Belgische viroloog Marc van Ramst wordt ernstig bedreigd, niet alleen door een rechtsradicale militair die met behulp van het leger zware wapens uit een kazerne weg kon halen maar ook door de misselijkmakende extremisten van Viruswaanzin, Willem Engel voorop. Van Ramst verbaast zich erover dat wij in Nederland deze Willen Engel zoveel ruimte geven maar dat is de verkeerde reactie. Hoe weerzinwekkend ik het optreden van deze niet-viroloog annex dansleraar ook vind, ook mensen zoals hij moeten hun geluid kunnen laten horen. Zorgelijk is het wel omdat het er toch op lijkt dat steeds meer dwaallichten en dolende ridders ontvankelijk lijken voor de onzinnige complottheorieën en quasi-wetenschappelijkheden van losers zoals Willem Engel en de zijnen.

Het zijn toch duidelijk die extremistische wappies die er blijk van geven geen verdraagzaamheid op te kunnen brengen voor mensen die, niet op basis van een meninkje maar op basis van hun wetenschappelijke kennis en expertise, proberen een effectieve uitweg uit een pandemie te zoeken. En dat is het meest zorgwekkende aan de huidige situatie: we zien dat er een steeds nauwere binding ontstaat tussen Corona ontkenners en rechts-extremisten. Daar kan alleen maar een gevaarlijk amalgaam uit ontstaan. Nu uit zich dat nog in bedreigingen aan het adres van virologen. Het is een kwestie van tijd voordat er ernstiger gevolgen ontstaan.

Ik kan het niet vaak genoeg herhalen: lieve mensen, denk toch een beetje na, Willem Engel is een rat en een volksmenner. Achter hem aanlopen zal u niets dan ellende brengen maar als u met de gevolgen daarvan geconfronteerd wordt, zal het te laat blijken. Ik hoop dat redacties van talkshows hun verstand gebruiken en dit soort idioten geen seconde zendtijd meer gunnen.

Geen opmerkingen: