vrijdag 28 mei 2021

Steun Elisabeth Bik

 

Zij is microbioloog die op zoek is naar wetenschapsfraude. Inmiddels is ze aangeklaagd door een Franse microbioloog van omstreden reputatie die op basis van volstrekt ondeugdelijk onderzoek blijft beweren dat hydroxychloroquine een deugdelijk medicijn tegen Covid-19 zou zijn. Bik heeft aangetoond dat zijn onderzoeksmethode rammelt, dat er geen ethische toestemming was toen het onderzoek al liep en dat zes patiënten uit het onderzoek zijn verdwenen, waarvan er vier overleden waren.

Deze omstreden microbioloog, Didier Raoult, houdt niet van kritiek en vindt het niet leuk dat hij ontmaskerd werd. Dus heeft hij een aanklacht tegen Bik ingediend: zij wordt nu beticht van intimidatie, afpersing en chantage. Bizar natuurlijk. We vertrouwen er maar op dat de aanklacht linea recta naar een prullenmand verdwijnt.

Op de website van change.org kunt u een petitie ondertekenen om Elisabeth Bik te steunen. Doet u mee? Charlatans als Raoult kunnen niet fel genoeg bestreden worden. Net als onze Willem Engel overigens, die nu een aanklacht heeft ingediend tegen de Belgische viroloog Marc van Ramst. Hier luidt de aanklacht smaad en laster, heel wat logischer dan de aanklacht van Raoult maar minstens zo pervers.



Geen opmerkingen: