dinsdag 11 mei 2021

Olga Misik, een moedige vrouw

 


Olga Misik (19 jaar) wilde gebruik maken van het recht op protesteren. Poetin en Lavrov hebben een bloedhekel aan mensen die protesteren en ze sturen ME-ers op hen af die maar wat graag grof geweld gebruiken. Olga Misik zat op straat en verzette zich lijdzaam en geweldloos tegen haar arrestatie. Zij las de ME-ers de Russische grondwet voor. Daar houden ze ook al niet van in Rusland en ze werd voor de rechter gebracht. Die veroordeelde haar voor dat totaal onschuldige voorlezen tot twee jaar en twee maanden vrijheidsbeperking. In die tijd mag ze haar dorp niet verlaten en dient ze van 's avonds 22.00 tot de volgende ochtend 06.00 uur thuis te blijven. Dat is wat er je kan overkomen in een land waar er geen sprake is van een onafhankelijke rechtspraak. Olga Misik studeert aan de universiteit, dat wordt met deze draconische strafmaatregel nagenoeg onmogelijk gemaakt.

Misik verdedigde haar keuze om te protesteren tegen ‘het fascistische regime’: ‘Ik heb de juiste keuze gemaakt en de juiste keuze heeft in een totalitaire staat altijd ernstige gevolgen.’ Mensen als Olga Misik zijn moedige mensen. Daar zouden er wel wat meer van rond mogen lopen.

Niet alleen Poetin en Lavrov moeten niets van zulke moedige mensen hebben. Baudet en zijn trawanten evenmin, Baudet en zijn trawanten zijn immers de slippendragers van Poetin en Lavrov.

Geen opmerkingen: