donderdag 20 maart 2014

Wilders heeft gelijk...


...als hij zegt hardop uit te spreken wat veel mensen denken. En met een beroep op de vrijheid van meningsuiting maakt hij vervolgens zichzelf tot spreekbuis van de onderbuik. Die vrijheid van meningsuiting geldt overigens alleen voor Wilders zelf. Wie van diezelfde vrijheid gebruik maakt en zijn pijlen op deze politicus richt, kan ordinair schelden en zelfs aangifte bij de politie verwachten.

Niemand zal ontkennen dat er Marokkanen zijn die zich misdragen en er zijn ook media zoals Powned die hun camera en microfoon maar wat graag uitlenen aan doorgedraaide nazaten van uit het Rifgebergte afkomstige Marokkanen. Maar alleen een zieke geest gaat uit van het door Wilders structureel gehanteerde pars pro toto beginsel: één foute Marokkaan bewijst dat geen enkele Marokkaan deugt.

Wilders heeft zijn walgelijke gedrag gedegen voorbereid en vooraf juristen geraadpleegd met de vraag of hij zijn gewraakte uitlatingen kan doen zonder meteen met het Openbaar Ministerie geconfronteerd te worden. Door als politicus eenmaal publiekelijk te verklaren dat hij natuurlijk alleen criminele Marokkanen bedoelt, voelt hij zich vrij om vervolgens helemaal los te gaan.
Het is afschuwelijk te moeten zien dat er bevolkingsgroepen zijn die zich als een kip zonder kop laten opjutten en die juichen en applaudisseren voor hun geliefde volksmenner. Hier scandeerde de onderbuik van onze samenleving. Maar het is hun spreekstalmeester die hen misleidt.

Wilders zaait haat en zet aan tot haat zaaien. Wilders is een regelrechte racist. Geen enkele politieke partij moet het zich willen permitteren met deze lieden samen te werken. Wat mij betreft is er alle aanleiding voor een cordon sanitaire. Laten wij als Nederlanders duidelijk maken dat we de taal van Wilders niet meer accepteren, dat we Wilders niet meer accepteren. Ik ondersteun de aangifte tegen deze racist.

Wilders heeft gedreigd aangifte te doen tegen iedereen die hem met Hitler durft te vergelijken. De vrijheid van meningsuiting eindigt dus als hij zelf op de korrel wordt genomen. Hij begon de vraag aan zijn klapvee met "Willen jullie meer of minder Marokkanen?" Hoe ging dat in de jaren dertig van de vorige eeuw: "Wollt Ihr...". Ziet u het verschil?
En onze spreekstalmeester sluit zijn tirade af met het onheilspellende: "Dan gaan wij dat regelen". Maar over de draconische maatregelen die nodig zijn om deze etnische zuivering door te voeren heeft Wilders zich nog nooit uitgelaten.

Met politici als Wilders schaam ik mij Nederlander te zijn, vooral tegenover al die Marokkanen die helemaal niets van doen hebben met onmaatschappelijk of crimineel gedrag. Ook plaats ik grote vraagtekens - en ik doe dat niet voor het eerst - bij de beveiliging van Wilders: hij misbruikt mijn belastinggeld om zijn onverhulde en onverbloemde racisme bot te kunnen vieren. Ik wens daar niet aan mee te betalen.

Geen opmerkingen: