maandag 16 januari 2017

Verkiezingsstrategie?


Iedereen is allang vergeten dat Wilders maanden geleden al de VVD uitsloot als potentiële coalitiepartner na de verkiezingen. Nu Rutte die wederzijdse hekel bevestigt - naar verluidt zeer tegen de zin van Edith Schippers en het partijorakel uit Diever - kan Wilders dus vrijelijk "de arrogantie van de macht" roeptoeteren.

Opvallend is dat het journaille de politieke partijen van ondemocratisch gedrag beschuldigt. De ongetwijfeld grote horde PVV-stemmers blijft door dit " cordon sanitaire" in de kou staan. Dit laatste is waar maar laten we vooral helder zijn over de oorzaken daarvan:

  • De politiek leider van dat grote electoraat spreekt van een nepparlement
  • Noemt rechters neprechters en openbaar ministerie handlanger van terroristen
  • Heeft al zijn politieke opponenten in het parlement geschoffeerd
  • Runt een politieke partij waar alleen hij lid van mag zijn
  • Brengt een partijprogramma uit op een enkel A-4tje
  • Weigert aan te geven hoe dat programma gefinancierd kan worden
  • Et cetera, et cetera.

De tweedeling in de samenleving is zo scherp geworden dat de kiezer graag duidelijkheid vooraf wil hebben: als mijn stem op jou betekent dat ik hem erbij krijg, dan ga ik wel ergens anders heen. En politieke partijen geven toe aan zulke sentimenten. Zie de SP die nu al aan meent te moeten geven nooit met de VVD in één kabinet te willen. In plaats van hun electoraat erop te wijzen dat compromissen nu eenmaal gesloten moeten worden in een vertegenwoordigende democratie.


De kans is groot dat er een enorme impasse ontstaat na 15 maart. Hoe de uitslag ook luidt, er lijken weinig mogelijkheden voor een meerderheidskabinet te ontstaan. Wilders zal daar als geen ander politieke munt uit weten te slaan. Want hij wil helemaal niet met andere partijen samenwerken. Hij wil alleen medeparlementariërs die naar zijn pijpen dansen want hij en hij alleen weet wat goed is voor het Nederlandse volk. Alleen vertelt hij dat niet aan zijn electoraat.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Neprechters, een dergelijke omschrijving heb ik nog niet bij de actiegroep Verontruste Burgers zien voorbijkomen. Maar in 1997 schreef de Volkskrant al een artikel over "Het rapport Integriteit Rechterlijke Macht".
Een citaat hieruit: Maandenlang hebben ze in civiele arresten gezocht naar ongeoorloofde banden tussen rechters en andere partijen, aangemoedigd door een opmerking van voormalig president van de Amsterdamse rechtbank mr. B. Asscher. 'Ook ik ben van mening dat er in Nederland klassejustitie voorkomt', schreef hij aan Burger P. Ruijs.Het monnikenwerk had resultaat. Het rapport Integriteit Rechterlijke Macht dat de Burgers vorig jaar publiceerden, veroorzaakte een verhitte discussie in juridische kringen. Zelfs in Trema, het tijdschrift voor de magistratuur, werd voorzichtig concludeerd dat het rapport de schijn van gerechtelijke belangenverstrengeling aantoonde

enno nuy zei

Tja, wat is de bewijskracht van een heel erg oud rapport? Ik ken het artikel maar er is op geen enkele manier uit af te leiden dat onze rechtspraak uit neprechtbanken bestaat. Een parlementariër die van een nepparlement en neprechtbanken spreekt heeft het slechtste met ons voor.

Anoniem zei

Tja, feiten die niet met het vooroordeel van de heer Nuy stroken, worden door hem gewoon ongeloofwaardig genoemd. Het is ook de enige wijze waarop de heer Nuy op ongemakkelijke feiten meent te moeten reageren.

enno nuy zei

U komt hier alleen maar katten en sneren maar gaat nergens op de inhoud in. Bent u in uw prive omgeving ook zo onuitstaanbaar? Dan ben ik blij u niet te kennen. Blijft u maar lekker anoniem en ga in vredesnaam ergens anders de azijnpisser uithangen.