zaterdag 14 januari 2017

Amsterdamse wethouder is de weg kwijt


Er wordt veel verwacht van Kasja Ollongren, wethouder te Amsterdam, namens D66. Zij pleit voor minder strenge bonusregels voor topbankiers. In Nederland heerst voor bankiers een guur klimaat: ze mogen maximaal twintig procent aan bonussen ontvangen. En u weet hoe dat gaat: dan lopen de echte bollebozen met een grote boog om ons heen.


En juist nu is er wat binnen te halen. Want The City zal leeg gaan lopen als de Brexit eenmaal is ingezet. En nu loopt Amsterdam het risico het af te moeten leggen tegen Frankfurt of Parijs. Ollongren is de verpersoonlijking van wat er mis is in de hedendaagse politiek. Het zijn de bankiers die ons in een jarenlange recessie hebben gestort. Maar aan hun gedrag is niet te merken dat een wat bescheidener optreden hen zou sieren en maatschappelijk meer dan wenselijk is.
Door strenge bonusregels af te wijzen belonen we die zogenaamde topbankiers voor hun onmaatschappelijk gedrag. Het moderne hyperkapitalisme is in alle opzichten een race to the bottom, vooral in moreel opzicht. Buitengewoon teleurstellend dat D66 hier gewoon in mee gaat.

Kasja Ollongren preekt uitsluitend voor eigen Amsterdamse parochie en laat zien dat moraal en politiek elkaar kennelijk slecht verdragen. Heel teleurstellend!

Geen opmerkingen: