zaterdag 14 januari 2017

Krankzinnig


Je moet echt op gaan passen als de zittende Amerikaanse ambassadeur in ons land, Antony Gardner, de EU laat weten dat de Trump administration kennelijk uit is op de desintegratie van Europa. We weten al dat Trump een grote fan is van een van de grootste boeven die in Europa rondloopt, Nigel Farage. Ook Marine Le Pen is inmiddels in de Trump Tower gesignaleerd. Maar als Gardner zich in deze termen uitlaat, dan heeft hij daarvoor ook andere signalen gekregen. De essentie is dat het Amerika van Trump liever zaken doet met de twee grootmachten in Europa, Frankrijk en Duitsland, dan met een EU die regelmatig Amerikaanse bedrijven tot torenhoge boetes veroordeelt omdat ze zich onoirbaar op de internationale markten gedragen. De kwalificatie die Gardner gebruikt: "krankzinnig!"


De aankomend minister van buitenlandse zaken Rex Tillerson heeft wellicht verstandige dingen gezegd tijdens de hearings voorafgaande aan zijn aantreden maar we weten allemaal dat Trump zich in het geheel niets aantrekt van conventies en een ongeleid projectiel is. Hij zal zich zeker met het buitenlands beleid gaan bemoeien.


Ondertussen heeft Penthouse 1 miljoen USD uitgeloofd voor een van de Golden Shower video's van Trump. Die komen nog wel tevoorschijn. hopelijk vóór inauguration day! Maar geloof me, ook als dat onwaarschijnlijke verhaal toch waar blijkt te zijn, Trump zal ermee weg komen. We leven in surrealistische tijden.

Bron: o.a.: Financieel Dagblad


Geen opmerkingen: