dinsdag 26 juni 2012

Het nieuwe museum


België doet het bijna twee jaar zonder regering maar het land draait gewoon door, het begrotingstekort blijft binnen de Europese norm van 3% en er wordt nauwelijks bezuinigd. Dendert bij ons de hele cultuursector zo'n beetje om, in België krijgt cultuur zelfs meer budget.
Musea zijn prachtig en onmisbaar - ik doe hier geen moeite dat toe te lichten, wie anders beweert heeft hier weinig te zoeken - maar het is een goede zaak wanneer er alternatieven ontstaan voor deze kostbare instituties. Wat ligt dan meer voor de hand dan de publieke ruimte daarvoor te benutten?
Deze zomer kun je langs de hele Belgische kust ruim dertig kunstwerken in de duinen of aan het strand bewonderen. Kunstwerken van tal van Europese kunstenaars, verspreid over de kuststrook van Zeebrugge tot de Panne.
Op de foto hierboven een werk van de Belg Nick Ervink, welk werk overigens niet te zien is langs de kust. Wel ander werk van deze kunstenaar. Wie nog geen vakantiebestemming heeft of een lang weekend eens iets bijzonders wil doen: bezoek deze zomer de Belgische kust. Voor meer informatie, zie www.beaufort04.be. O ja, maak er een feestelijk uitje van en neem de kusttram die van Zeebrugge tot de Panne en vice versa loopt!

Geen opmerkingen: