maandag 19 december 2016

Met Trump wordt het lot van de Palestijnen definitief bezegeld


Enkele uitspraken van de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Israël: "liberale joden zijn erger dan nazicollaborateurs, de Westelijke Jordaanoever moet door Israël geannexeerd worden, de Amerikaanse ambassade moet van Tel Aviv naar Jeruzalem verhuizen".

Zelfs de voormalig Amerikaanse ambassadeur onder George W. Bush - en veel Israël-vriendelijker kun je ze nauwelijks vinden - is van mening dat de benoeming van David Friedman een "ernstige fout is, die moet worden rechtgezet".


Ook veel Amerikaanse joden moeten niets van Friedman hebben maar daar weet deze "diplomaat" wel raad mee: "Zij zijn, vanuit het comfort van hun veilige Amerikaanse sofa's gewoon zeflvoldane voorstanders van Israëls vernietiging - het is moeilijk om iemand te bedenken die slechter is".


Zoveel is zeker, onder het bewind-Trump zal het aantal illegale nederzettingen zeer fors toenemen en zij zullen door de VS niet langer als illegaal worden beschouwd. Ik voorspel dat Israël formeel afstand zal nemen van de tweestatenoplossing. En het zou mij niet verbazen als Trump Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van Israël zal erkennen.

Zet u schrap, er komen donkere tijden aan, voor ons allemaal!

Bron: NRC, Forward.com on Appointment David friedman

7 opmerkingen:

Anoniem zei

"Zet u schrap, er komen donkere tijden aan, voor ons allemaal", is gelet op strekking van het artikel toch niet anders dan het toedichten van de Wereldheerschappij aan de Joden.

Enno Nuy zei

Alleen een ziek mens zoals u kan er zo'n betekenis in lezen. U begrijpt niets van mij en vermoedelijk niets van het leven. Heeft u echt niets beters te doen dan hier de boel te komen verzieken?

Anoniem zei

De heer Nuy somt een aantal karaktertrekken op van de nieuwe ambassadeur en besluit met de woorden Zet u schrap, er komen donkere tijden aan, voor ons allemaal.

Misschien kan de heer Nuy ons vertellen wat hij hiermee bedoelt.

enno nuy zei

Als u mij vertelt wie 'ons' zijn, krijgt u antwoord

Anoniem zei

Ons zijn de bezoeker(s) van uw weblog.

enno nuy zei

O, u spreekt nu ook al namens alle andere bezoekers van dit blog? Naam en toenaam mijnheer, ik discussieer niet met anonimi.

Anoniem zei

De slottekst van dit artikel "Zet u schrap, er komen donkere tijden aan, voor ons allemaal" zou gelet op de strekking van het artikel logischerwijze moeten zijn, "Zet u schrap, er komen donkere tijden aan, voor de Palestijnen!"

Maar nee, de heer Nuy kiest voor een profetisch waarschuwing, het treft ons allemaal.
Dat hij daarover niet duidelijker wil zijn, heeft te maken met het feit, dat hij waarschijnlijk niet heeft ingeschat, dat iemand hem daar voor uitnodigt.