dinsdag 6 december 2016

Trump wannabee lijdt smadelijke nederlaag


De Oostenrijkse PVV-er Norbert Hofer ging ervan uit dat hij met de Trump-methode president van dat Alpenland kon worden. Hij maakte duidelijk dat hij geen liefhebber van de EU was en zich wilde richten op de Visegradgroep van Oost-Europese landen om langs die u-bocht migranten buiten de landsgrenzen te kunnen houden.


Hofer maakte twee misvattingen: de Oostenrijker is de gevestigde politieke orde misschien meer dan beu maar realiseert zich donders goed dat hij zijn welvaart aan de EU te danken heeft. Die Oostenrijker moet dus niets hebben van gevaarlijke avontuurtjes met de oosterburen. Op de tweede plaats meende Hofer Trump te kunnen imiteren en daar net zoveel succes mee te behalen. Ook daar trapte de Oostenrijker niet in.

Hoe ziet zulk gedrag eruit? Hofer beschuldigde zijn politieke tegenstander ervan dement te zijn en aan kanker te lijden, beschuldigde hem van spionage voor het Oostblok en Fidel Castro, beschuldigde hem ervan een communist en een zoon van een nazi te zijn. Kunt u het nog ranziger bedenken?

Laten we Hofer dankbaar zijn voor zijn mateloze onbeschoftheid. Want wie zijn tegenstander ook was, hij was altijd veruit te prefereren boven Haiders beste leerling.

Geen opmerkingen: