vrijdag 18 december 2015

De VVD is de weg kwijt


Hoe doorzichtig kun je zijn? De VVD is fors geschonden door de Teeven-deal en bedenkt de dag daarna de meest goedkope truuk om zieltjes te winnen: een Kamerlid van deze liberale partij heeft zowaar een Kamermeerderheid weten te vinden om milieuzones in steden af te schaffen.

Daarbij sprak die VVDmevrouw Barbara Visser denigrerend over goedbedoelende hobbyende plaatselijke wethouders maar dat het toch geen pas gaf dat steden onduidelijke milieuzones gingen instellen. Zeker niet nu de luchtkwaliteit in ons land, wist die VVDmevrouw te melden, er beter voor stond dan ooit tevoren. En de moderne auto's presteerden toch ook heel erg goed?

Het is die Barbara Visser kennelijk ontgaan dat de milieuzones bedoeld zijn voor juist de oude en smerige diesels, dat de moderne auto's op papier misschien beter presteren maar voorzien zijn van sjoemelsoftware. Het is diezelfde Barbara Visser kennelijk ook ontgaan dat het Rijk juist doende is om steeds meer beleidsterreinen te decentraliseren juist naar de gemeentes. Zonder er overigens de bijbehorende middelen bij te verstrekken. En ook is tot die Barbara Visser kennelijk nog niet doorgedrongen dat fijnstof en dieseluitstoot nu juist een van de belangrijkste ziekmakers van deze tijd zijn.

In Duitsland is het volkomen ingeburgerd dat steden hun eigen beleid voeren als het gaat om het verbeteren van de plaatselijke gezondheidstoestand. Ik hoop vurig dat Utrecht en Rotterdam deze denigrerende Barbara Visser volstrekt negeren.

Ik vind dit een walgelijke truuk van de VVD en ik sta er echt van te kijken dat ze hiervoor een Kamermeerderheid heeft weten te vinden. Ze zijn daar in die partij de weg echt helemaal kwijt.

Geen opmerkingen: