dinsdag 8 december 2015

Donald Trump is een groter gevaar dan IS


In de Verenigde Staten sterven jaarlijks aanzienlijk meer mensen door wapengeweld van landgenoten dan door terreur. In 2015 deden zich inmiddels meer dan 354 incidenten voor met tenminste vier doden. Dat de Amerikanen nog steeds niet besloten hebben de NRA te verbieden is wel het beste bewijs dat ze daar hartstikke gek zijn. Het tweede amendement dateert uit 1791 en die volstrekt idiote Amerikanen doen net alsof de wereld sindsdien niet veranderd is. Een wapen is voor de gemiddelde Amerikaan wat zwarte piet is voor de gemiddelde Nederlander.

Dit is allemaal nog tot daar aan toe maar wat veel erger is, is dat die Amerikanen zo iemand als Donald Trump voort kunnen brengen. En de overtreffende trap van verbijstering is wel het gegeven dat zo'n Donald Trump president van de USA zou kunnen worden. Vooralsnog leidt hij fier het Republikeinse kamp. De verkiezingen laten nog even op zich wachten, het tij kan nog keren.

Je moet er toch niet aan denken dat zo'n ongeleid projectiel daadwerkelijk president zou worden. Mocht dat zo zijn, dan is toch het ultieme bewijs geleverd dat god niet bestaat. Op internet zijn filmpjes te vinden van de blunders en uitglijers van Trump, je moest erom lachen als ze niet zo onthutsend en verbijsterend waren.

Nu presteert hij het Amerika te bestempelen tot een no-go-area voor alle moslims, waar ook ter wereld. Wilders heeft zijn meerdere gevonden, die zou hier het liefste eenzelfde maatregel nemen. Alle andere presidentskandidaten hebben zich van Trump gedistantieerd maar - en dat blijft fascinerend - Trump trekt zich er niets van aan en tot nog toe heeft niet één wanklank van zijn kant geleid tot een dalende aantrekkingskracht op zijn vermeende electoraat. En juist dat is het meest verontrustende! Ik zeg u: Donald Trump is een groter gevaar dan IS.

Geen opmerkingen: