zondag 27 maart 2022

Ik eis een concertzaalverbod...

 

...voor iedere concertzaalbezoeker die tijdens een concert zo nodig de keel moet schrapen, kuchen of hoesten. Gisteren bezocht ik in het kader van het Arvo Pärt Festival in het Muziekgebouw aan het IJ een voorstelling van het Cello Octet Amsterdam. Een werkelijk prachtig concert waarin een achttal composities van deze Estse componist ten gehore werden gebracht.

Maar wat een gekuch en gehoest, zo bont als gisteren heb ik het nog niet vaak meegemaakt. Na ieder stuk was het ongeveer een halve minuut of ietsje langer stil. Iedereen kon in die tussentijd vrijelijk de keel schrapen en al zijn of haar bacillen de lucht in sproeien. Daar werd dan ook driftig gebruik van gemaakt. Het was beschamend om te horen. Maar nu komt het! Je denkt, dat hebben we dan tenminste gehad maar als de acht cellisten vervolgens de eerste tonen van opnieuw een kwetsbaar stuk muziek inzetten, dient zich binnen vier seconden alweer de eerste hoester of kucher aan.

Wat een afschuwelijk volk zit er heden ten dage toch in de concertzaal. Wat komen die mensen doen? Het is een belediging aan het adres van de uitvoerende artiesten en ze storen elke andere concertbezoeker die gewoon netjes zijn mond houdt en probeert te genieten van de ten gehore gebrachte muziek. Vergeet het maar, dit achterlijke klootjesvolk proest en spuugt er vrolijk op los. Ik durf te wedden dat je ze thuis de hele dag niet hoort. Maar zet ze in een concertzaal en dan laat dit achterlijk volk zich in al zijn onbeschaamdheid zien voor wat ze zijn: smerige spugers, cultuurbarbaren, hufters. Weg met dit volk, hen dient een concertzaalverbod opgelegd te worden, voor het leven!

Geen opmerkingen: