zaterdag 19 maart 2022

Woke dwaallichten uit Maastricht

 

In het zuiden van Limburg opereert een groep die zichzelf Feminists of Maastricht noemt. Om een of andere reden deelden zij gratis maandverband uit door het achter te laten op universitaire toiletten. Het universiteitsblad Observant schreef hier een stukje over en beging de onbeschrijflijke fout te reppen van 'vrouwen' die aan die actie deelnamen. Helemaal fout natuurlijk, het woord 'vrouw' is van zichzelf een discriminerend woord. Het universiteitsblad had moeten spreken van 'mensen die menstrueren'. De feministen waren boos, zo boos dat ze met een ddos-aanval de website van het universiteitsblad gedurende drie dagen lamlegden.

Wat een onvoorstelbare dwaallichten, deze feministen uit Maastricht! Hun onverdraagzaamheid is hemeltergend. Mijn grootste bezwaar tegen dit soort woke-idioten is dat ze antiwetenschappelijk zijn. Ze menen dat gender een sociaal construct is en dat ook mannen zwanger kunne worden. Ze vermelden er dan opzettelijk niet bij dat ze het in dat geval over transmannen hebben. Maar u en ik weten al heel erg lang dat mannen niet zwanger kunnen worden, alleen vrouwen kunnen dat. Wij kunnen ook niet omhoog vallen want we weten al heel erg lang: you can't fuck physics!

We hebben het hier over studenten aan een universiteit. Mij is dat een gruwel. Deze onverdraagzame lieden horen niet thuis in het academisch milieu, ze beschikken over te weinig denkkracht om aanspraak te kunnen maken op de kwalificatie 'academisch'. En nu we het toch over woke hebben, er is een heel handig boek verschenen onder de titel Wokabulary. In dit boek heeft de filosoof  Floris van den Berg een overzicht gegeven van alle bestaande termen en begrippen uit het woke-idioom. Ik kan het u van harte aanbevelen ook al werd ik niet vrolijk van deze moderne vorm van politieke correctheid!



Geen opmerkingen: