zondag 31 maart 2013

Muppets


Iedereen mag wat vinden hoor en natuurlijk zou je het prettig vinden als de samenleving zo verstandig zou zijn nou uitgerekend jouw advies op te volgen. En natuurlijk moet je af en toe ook eens naar wijze oude mannen luisteren, soms hebben ze best iets zinnigs te melden. Maar het gedrag van de heren Wiegel, Bolkestein en Nijpels begint een beetje irritant te worden. Voor het eerst sinds decennia hebben de liberalen een premier uit eigen huize en het lijkt er waarachtig op dat deze drie ouwe muppets vooral stinkend jaloers zijn. Rutte deed iets wat hen nooit lukte.
Eerst komen ze met het ondemocratische idee van een tussenformatie en nu menen de heren zich te moeten bemoeien met het begrotingstekort. Zoals gezegd, ze mogen vinden wat ze vinden maar waarom krijgen ze zo´n groot podium?

Omdat de media, in dit geval Nieuwsuur, niets prachtiger vinden dan een premier die door zijn eigen partij onder druk wordt gezet. De volgende hype is alweer in de maak. Het publiek en de media worden driftig bespeeld, de what-if-scenario's liggen alweer klaar met de Eerste Kamer natuurlijk als ultieme dreigement. Ik heb voor deze heren slechts één kwalificatie over: ronduit irritant. Om nog maar te zwijgen van de stelling van Bolkestein - die alleen nog maar het gezicht van een boze bovenmeester op kan zetten - dat Rutte na dit kabinet geen premier meer moet worden. Hij mompelt dan iets over houdbaarheidsdatum maar die van hemzelf heeft hij nog steeds niet opgemerkt. En Wiegel refereert nog even aan Witteveen als de beste naoorlogse minister van financiën die we ooit hadden. Ja hoor, niemand kent deze soefie nog maar Wiegel zet even alle andere rentmeesters op hun plaats. Met zulke partijgenoten heb je geen politieke vijanden meer nodig. En o ja, voor alle duidelijkheid: ik ben geen VVD-stemmer, nooit geweest ook.

Geen opmerkingen: