vrijdag 13 maart 2015

Daar gaan we weer


Ben van Beurden is de hoogste baas bij Shell. De man schijnt heel goed te zijn en daardoor verdient hij een salaris van 1,4 miljoen Euro per jaar. Er zijn jaren dat ik het met minder moet doen.
Omdat van Beurden voorheen minder verdiende moet er nu kennelijk een grote pensioensprong gemaakt worden omdat de beste man recht zou hebben op zeventig procent van het laatst verdiende loon.

En omdat hij voorheen in Engeland werkte en nu weer naar Nederland moet verhuizen, wil de Britse fiscus eerst even met hem afrekenen. Je zou zeggen, dat kan hij makkelijk van zijn bescheiden salaris betalen maar nee, ook hier springt de werkgever bij, voor honderd procent wel te verstaan.

De bedragen vliegen ons om de oren maar de extra beloning die deze van Beurden van zijn werkgever ontvangt zou 18,6 miljoen Euro bedragen. Shell benadrukt dat het hier om een eenmalige kwestie gaat. Dat dan weer wel.

Maar ondertussen worden de pensioenen van ons, gewone loonslaven, gekort. Dit zijn perverse regelingen waar een volstrekt verkeerd signaal van uit gaat. Fijn Shell, bedankt!

Geen opmerkingen: