zaterdag 14 maart 2015

Welk complot gaat schuil achter Edith Schippers?


Ik houd niet van complotdenkers. Je kunt niets beginnen met duistere samenzweringen of onbewijsbare speculaties. Nu bezondigt zelfs de doorgaans rationele Edith Schippers zich aan de laagste vorm van slachtofferschap: ze weet niet waar het vandaan komt, maar er is volgens de minister sprake van een opzettelijke en georkestreerde actie om de VVD te beschadigen. Hoe kan anders worden verklaard waarom de partij van de ene naar de andere affaire stuitert?

In plaats van samen met ons vast te stellen dat vooral VVD-ers moeite lijken te hebben met het vinden of declareren van bonnetjes, kiest ze voor de vlucht naar voren: het zijn kwade machten die ons willen doen struikelen. Laten die VVD-ers een voorbeeld nemen aan Rutte die volgens mij op een simpele en nuchtere manier laat zien hoe je gesteggel over declaratiegedrag kunt vermijden. Inmiddels heeft zich alweer een VVD-wethouder - opnieuw in Limburg, gek he? - aangediend die zich jaarlijks voor zeven tot negenduizend Euro per taxi laat vervoeren.

Snapt Edith Schippers nou werkelijk niet dat er maar één code geldt voor politici: wees roomser dan de paus. Er mag niet de geringste twijfel over de integriteit van politici ontstaan. Punt. En niet gaan zeuren dat ze onder een vergrootglas leven. Gewoon een keer een weekje meelopen met een bijstandsmoeder en eens zien onder wat voor vergrootglas zij moet leven.

Geen opmerkingen: