maandag 23 maart 2015

Het zwaktebod van de VVD


De VVD zit in de hoek waar de klappen vallen - ook al is het nog steeds de grootste partij dankzij de premierbonus - en bedenkt een strategie om de aandacht af te leiden van al hun partijprominenten en -leden die opzichtig in de fout gaan.

Een of andere zieke geest bedenkt dan dat de partij moet pleiten voor het sluiten van de Europese buitengrenzen, zodat er geen immigranten meer hoeven te verdrinken in de Middellandse Zee. Wie kan daar nu tegen zijn? Opvang in de regio is nu het parool. Alsof daarvan niet allang sprake is, verdiep je eens in Libanon, Halbe Zijlstra!

Dat diezelfde VVD in het Europees Parlement een ander geluid ventileert - samen met D'66 en andere liberale Europeanen - wordt gemakshalve verzwegen. Dat het kabinet hier niet mee lastig gevallen kan worden - natuurlijk niet, zei Zijlstra, het staat niet in het regeerakkoord - daar hebben we het ook maar even niet over. Dat we aan tal van internationale verdragen zijn gebonden, ach wat boeit het?

In plaats van te pleiten voor een echt Europees immigratie- en asielbeleid, komt de VVD met een losse flodder die op geen enkele wijze kan worden verwezenlijkt. Dit is nu het complot achter Edith Schippers waarvan ik eerder al vragenderwijs melding maakte. Dit is de vlucht naar voren van de VVD. Ze moeten zich schamen!


Geen opmerkingen: