maandag 30 maart 2015

De Nieuws BV: slechte radio


Het is niet voor het eerst dat ik onderweg naar de radio luister en verzeild raak in het Vara/BNN programma De Nieuws BV. Dit keer ging het over kraken. Een mevrouw van Groen Link, Tamira Combrink en een oud kraker, Eric van Duivenvoorden, mochten vertellen hoe belangrijk kraken wel niet was voor de leefbaarheid van de stad.

In de krakersbeweging schijnt de creativiteit te zitten waar wij niet zonder kunnen, aldus mevrouw Combrink. Zij vertelde ook dat het aan de krakers te danken zou zijn dat er in Nederland een protest op gang is gekomen tegen de omgang met illegalen. Grotere kul heb ik niet vaak gehoord en dit is het zoveelste voorbeeld van mensen die denken dat Nederland samenvalt met Amsterdam.

Meindert Fennema zou voor wat tegenwicht moeten zorgen maar die kwam niet verder dan de bewering dat het Kamerlid Ton Elias zelfs ooit eens tot het krakersgilde behoorde. Om nog tijdens de uitzending door de laatste gecorrigeerd te worden: Elias bewoonde als anti-kraak een pand in de hoofdstedelijke binnenstad.

Felix Meurders en zijn collega Willemijn laten dit soort nonsens allemaal probleemloos passeren, er wordt niet één kritische vraag gesteld. Poeh, wat is dit barslechte radio!.

Geen opmerkingen: