zondag 5 september 2021

Amsterdamse corpsballen moeten strafrechtelijk vervolgd worden... om te beginnen

 

Het universiteitsbestuur doet er nogal schimmig over, ze hebben nog geen volledig beeld en wachten de uitkomsten van een intern onderzoek af. Angsthazerij is het, van de bovenste plank. Als ik de Volkskrant mag geloven is inderdaad nog niet alles helder en duidelijk maar wel dat corpsleden zich schuldig hebben gemaakt aan extreem vernederen, schoppen en in elkaar slaan van nuldejaars. Zij noemen dat onschuldig ontgroenen. 


Die corpsballen en -meisjes hebben kennelijk nog nooit van Vindicat  gehoord. Natuurlijk moeten de feiten onderzocht worden maar ik zou er sterk voor willen pleiten dat het Openbaar Ministerie hier in actie komt en dat de daders strafrechtelijk worden vervolgd zodra duidelijk is dat zij schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. Tegelijkertijd moet het universiteitsbestuur ballen tonen en de accreditatie van zo'n studentenvereniging voor ten minste vijf jaar in moet trekken.


Wat me echter het meeste stoort aan dit walgelijke gedrag is de gedachte dat uit de gelederen van deze studenten straks de nieuwe elites worden gerekruteerd. Dat is een onverdraaglijke gedachte. Eigenlijk zouden studenten die zich schuldig maken aan extreme vernedering, schoppen en in elkaar slaan van andere studenten voor het leven van de universiteit verwijderd en geweerd moeten worden. Zulke mensen voegen niets toe, alleen ellende.

Geen opmerkingen: