zondag 19 september 2021

Je kunt je vergissen

 

Volgend jaar zijn er verkiezingen in Frankrijk. Altijd spannend en razend interessant. Wordt het weer een eindstrijd tussen Macron en Le Pen? Het zou zo maar kunnen. Van links lijkt weinig te komen waar Macron zich druk om moet maken. De linkerflank in de Franse politiek lijkt meer versplinterd dan ooit tevoren en daarmee lijkt de komende strijd om de ultieme kiezersgunst in Frankrijk zich geheel op rechts af te spelen.

Blijkens een interessant artikel in de NRC van afgelopen woensdag zijn er aardig wat gegadigden die een gooi naar het presidentschap willen doen. Een van hen is Michel Barnier, u weet wel, die Franse politicus die namens de EU met het Verenigd Koninkrijk onderhandelde over de Brexit. Ik was zeer onder de indruk van deze Barnier, bij hem waren de EU belangen in goede handen en hij heeft er een waar kunststukje onderhandelingstechniek uitgehaald. Chapeau! Maar nu, nu gaat diezelfde Barnier de Franse verkiezingen in, met een FREXIT nota bene!

Barnier stelt voor dat Frankrijk zich wat betreft migratiekwesties onttrekt aan de beslissingen van het Europees Hof van Justitie en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens! Hij wil een migratiestop van drie tot vijf jaar voor Frankrijk invoeren. Ik ben ongelooflijk teleurgesteld in deze politicus. Hij is niet de geweldenaar voor wie ik hem hield. Als het er op aan komt is hij net zo'n nationalist als Wilders bij ons. Dan heb ik toch heel wat meer waardering en respect voor Macron.

Geen opmerkingen: