dinsdag 14 september 2021

Een strafexpeditie naar Urk

 

Wordt het niet eens tijd dat die jongeren in Urk eens stevig tot de orde worden geroepen? Die Urker jongeren zuipen en snuiven bij het leven, ze molesteren journalisten als die komen kijken hoe ze zich misdragen, ze ontkennen Corona en zijn tegen vaccineren, ze trekken nazi uniformen aan en verrichten schijnexecuties op jongens in gevangeniskleding met een jodenster en ze zitten zondags in de kerk.

Ze hebben zich verontschuldigd op whats app en zeggen dat ze het nooit meer zullen doen. De Urker gemeenschap verklaart dat ze het niet oké vinden maar dat die jongeren er niet genoeg bij nagedacht hebben, het was allemaal zo kwaad niet bedoeld. Dit zijn dus jongeren uit een orthodoxe en ultrareligieuze omgeving, die de moraal met de paplepel ingegoten hebben gekregen. En die dus geen enkel besef hebben van wat wel en wat niet tot aanvaardbaar gedrag kan worden gerekend. 

Ik heb er geen behoefte aan allerlei godsdienstsociologische analyses los te laten op de Urker samenleving. Ik kan slechts vaststellen dat ze daar de weg collectief kwijt zijn en dat de Urker gemeenschap tot de meest verdorven enclaves in ons land behoort. Als Urk iets laat zien is dat de kracht van religie non-existent is, het is een fabeltje, het is zelfbedrog.

Geen opmerkingen: