zondag 5 september 2021

Tamara wie?

 

Weet u uit uw hoofd waar Tamara van Ark staatssecretaris was en op welk ministerie ze nu actief is? O pardon, ze is er niet meer. Ik kan me niet heugen ooit een onzichtbaarder bewindspersoon te hebben meegemaakt. Kan iemand mij vertellen wat de prestaties van Tamara van Ark zijn waarom we haar nooit mogen vergeten? Ik denk niet dat iemand deze vraag op een bevredigende manier kan beantwoorden. Nu heeft mevrouw van Ark last van haar nek en dus stapt ze op. Die nekklachten vind ik sneu voor haar hoor en ik ga er ook niet schamper over doen. Maar wat zegt onze nationale antidemocratische joker Rutte? Die vindt het een moedig besluit van haar! Ja ja, het is me wat.

Een andere VVD-coryfee - Tamara was van de Rutte-club - Cora van Nieuwenhuizen, heeft inmiddels ook haar demissionaire status als bewindspersoon opgegeven omdat ze een nieuwe baan heeft gevonden. Als lobbydame voor een energieclub. Vind ik allemaal prima hoor, moet ze vooral doen. Maar ook voor haar geldt: wat heeft ze in godsnaam gepresteerd op het ministerie van Rijkswaterstaat? He-le-maal niets.Ze was een duidelijke en heldere VVD-ster, fel gekant tegen alles waar onze moderne samenleving om schreeuwt, van kilometerheffing tot en met een verantwoord klimaatbeleid.


Ik vind het helemaal niet erg als zulke bewindspersonen of bewindsvrouwen opstappen maar de ergste van allemaal, Ankie Broekers-Knol, die blijft gewoon zitten. Die vrouw is een schande voor ons land. Zij wil minderjarige asielzoekers bij ons niet toelaten omdat er dan altijd hele colonnes papa's, mama's, broers en zussen, neven en nichten achteraan komen.

Echt,ik ben een groot voorstander van veel meer vrouwen in de politiek maar bij die VVD-dames begin ik toch serieus te twijfelen. Dat ligt niet aan het feit dat zij vrouwen zijn maar aan de ongelukkige omstandigheid dat ze lid van de VVD zijn. Er komt niets goeds uit dat bolwerk. Allen maar plat marktdenken en een niet te stoppen neiging rechtser dan rechts te doen om de populisten de wind uit de zeilen te nemen.

1 opmerking:

elly zei

Je haalt me de woorden uit de mond.
Alleen jij weet het te zeggen. Ik wind me alleen maar op.