maandag 26 januari 2015

Peter van Ham solliciteert


Een buitengewoon merkwaardig artikel in de NRC vandaag. Van Peter van Ham. Peter van wie? Ja, ik had er ook nog nooit van gehoord maar Peter van Ham werkt bij Instituut Clingendael, een gerenommeerd instituut. Er staat niet bij dat Peter zijn artikel op persoonlijke titel schreef, dus ben je geneigd te veronderstellen dat Clingendael achter dit artikel staat. Maar dat lijkt me toch erg onwaarschijnlijk, of er moet daar recentelijk een heel andere wind zijn gaan waaien.

De titel luidt Wilders heeft gelijk maar krijgt het niet. Da's interessant, denk je dan maar na lezing kan ik slechts vaststellen dat ik tot het links-liberale volksdeel hoor dat de Parijse aanslagen bagatelliseert en de multiculturele samenleving adoreer en vermoedelijk persoonlijke belangen heb als ambtenaar bij de IND, of als medewerker in de asielindustrie of werkzaam ben in de sfeer van ontwikkelingssamenwerking.

Maar goed, je denkt dan nog steeds dat die intelligente analyse waarop de titel van het artikel terugslaat eraan zit te komen. Maar niets van dat alles, Peter van Ham leutert wat over de islamstickers van Wilders en tamboereert vooral op politici die never en nooit hun ongelijk toe zullen geven. Ooit een politicus gehoord die toegeeft dat de introductie van de Euro is mislukt? Peter van Ham meent zeker te weten dat dat laatste het geval is en kennelijk vindt hij die bewering zo evident juist dat hij er niet over peinst ook maar met de geringste onderbouwing tevoorschijn te komen.

Ook beweert hij dat Wilders gemarginaliseerd en gedemoniseerd wordt. Jaha, 't is niet niks! En het zijn de links-liberalen die ons een denkverbod opleggen, zegt Peter. Vandaar de opmerkelijke stilte in ons land, zegt Peter, "ook al staat de PVV in de peilingen op 27 zetels en zou ze daarmee de grootste partij worden".

Nou, die Peter van Ham heeft een prachtige open sollicitatiebrief geschreven voor het geval Wilders straks in zijn eentje moet regeren. Dan moeten er nog heel wat mooie baantjes verdeeld worden en dr. Peter van Ham heeft zich nu alvast 'in the picture' geschreven.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat verwijt een ander niet te onderbouwen....

enno nuy zei

Tja, dit is nou ook niet direct een substantiële reactie.Nu moet ik gissen naar wat u bedoelt. Maar de essentie van dit stukje is toch dat mijnheer van Ham de autoriteit van zijn werkgever misbruikt voor persoonlijke meningen. Zijn baas, Ko Colijn, was er dan ook rap bij om zich van het artikel van dhr van Ham te distantiëren.