woensdag 10 februari 2016

Wilders is wel degelijk een gevaarlijk parlementariër


Wilders noemt Sybrand Buma een van de grootste leugenaars en bedriegers van Den Haag; en Pechtold noemde hij een zielig, miezerig, hypocriet mannetje. Ook Arie Slob en Diederik Samsom moesten eraan geloven, zoals nog vele andere parlementariërs zich mochten verheugen op ordinaire scheldwoorden van de eenmanspartijleider, voorvechter van de vrijheid van meningsuiting die niettemin een boek wil laten verbieden omdat het hem onwelgevallig is.

Als Wilders zich voor de rechter moet verantwoorden weet hij vooraf reeds te melden dat het volkomen logisch is dat de Nederlandse bevolking zich van de rechtsstaat afkeert als hij veroordeeld wordt.

Ik ga het hier maar niet hebben over wat Wilders allemaal te berde weet te brengen als het over moslims gaat. Wel is in dit verband relevant dat hij zich in het parlement op de meest grove wijze verzet tegen de komst van vluchtelingen en daarbij met de blik in de camera de bevolking oproept in verzet te komen. Als de bevolking vervolgens met de meest schandalige vormen van geweld daadwerkelijk in verzet komt, weigert Wilders zich van dat geweld te distantiëren.

In het buitenland laat Wilders zich vervolgens ontvallen dat als hij de komende verkiezingen wint en de andere partijen niet met hem wensen te samenwerken er natuurlijk een revolte zal komen. Letterlijk verklaart hij: "Als ik straks de grootste ben en andere politici willen niet met mij samenwerken, dan zullen de mensen dat niet accepteren. Dan komt er een revolte. Wij laten dat niet gebeuren".


Wilders is vergeten hoe hij zelf het eerste kabinet Rutte liet struikelen door vrijwel alle ministers uit dat kabinet te schofferen en door op het laatste moment als een lafaard weg te lopen. Ook is hij vergeten hoe de PvdA in 1977 na bij de verkiezingen 53 zetels te hebben gehaald, het niet voor elkaar kreeg een coalitie te sluiten en ondanks de klinkende verkiezingsoverwinning toch in de oppositie eindigde. Ontstond er toen een revolte? Natuurlijk niet, al was het maar omdat er niemand toe opriep. Nu ligt dat anders.


Als de voorzitter van de PvdA het optreden van Wilders gevaarlijk noemt, weet de laatste onmiddellijk te melden dat als hem iets overkomt, de kogel van de PvdA afkomstig zal zijn. En dat zegt de man die zich er regelmatig over beklaagt dat hij gedemoniseerd wordt.

En laat ik dit nare rijtje maar afsluiten met de kwalificatie van de Tweede Kamer als een nepparlement. De man uit wiens mond dit kwam? Inderdaad, Geert Wilders. U bent het vast niet vergeten.

Nu noem ik Wilders in deze kolommen al jaren een gevaarlijk parlementslid en hij doet zijn uiterste best aan dat beeld te voldoen. Hij maakt gebruik van zijn parlementaire onschendbaarheid om het parlement zo nadrukkelijk mogelijk te ondermijnen. Hij roept op tot verzet en kondigt een revolte aan en als er ergens een kogel fluit heeft Wilders in zijn  almacht nu reeds bepaald dat die van de PvdA komt.

Wilders heeft volledig lak aan de parlementaire democratie, is een haatzaaier pur sang en lokt doelbewust geweld uit. Het sentiment in onze maatschappij is van dien aard dat het niet ondenkbaar is dat Wilders de komende verkiezingen glansrijk gaat winnen. Die beker zal leeg moeten voor we van deze gevaarlijke parlementariër verlost worden. Denkt u zich eens in wat er gebeurt wanneer Wilders straks een regeringsploeg moet samenstellen. Kent u in de Tweede Kamer ook maar één PVV-er die ministeriabel geacht kan worden?

Ik zie de bezinning onder grote delen van het electoraat niet meer terugkeren. Wij gaan zware en nare tijden tegemoet. Ik wens dat electoraat veel succes toe met hun trofee. En even voor de duidelijkheid: ik ben geen PvdA-stemmer.


Geen opmerkingen: