vrijdag 12 februari 2016

Het ontfatsoen van een zandvlo


Lodewijk Asscher heeft op Facebook onder de titel Respectloze hond een brief gepubliceerd, gericht aan al diegenen die hem op de meest bedroevende wijze menen te moeten bejegenen. Bij de brief plaatste hij screenshots van reacties die mensen hem menen te moeten toesturen. Klik op de link voor deze brief Respectloze hond.

Als ik de gewraakte tweets zie dan wordt het me zwaar te moede. Natuurlijk hebben brabantia, Henny Clemens, TonySoprano, Matthijs Koenraadt en martijnheeroma het iq van een zandvlo en hebben ze nog nooit van het woord 'fatsoen' gehoord.

Maar wat mensen bezielt om zich leeg te laten lopen op sociale media en daarbij te menen dat het geoorloofd is iedere fatsoensnorm aan hun laars te lappen, het blijft een raadsel. Het is een gruwel je te realiseren dat deze lieden ook stemrecht hebben. We moeten ons troosten met de gedachte dat gelukkig niet iedereen zo is.

De brief van Asscher staat als een huis. Hij laat zien hoe het ook kan. Of een zandvlo gevoelig is voor zijn wijze van debatteren? Zijn laatste zin wil ik u hier niet onthouden: "Mag ik jullie voorzichtig aanraden voor de volgende keer dat je zo'n reactie plaatst de tweet of post eerst even aan je moeder te laten zien? Of aan je dochter, for that matter? Als zij het ook een goed idee vindt, vooral plaatsen. Blijf er niet mee rondlopen".

Chapeau, Lodewijk Asscher.

Geen opmerkingen: