vrijdag 5 februari 2016

Cees Maas dient af te treden

Het gaat slecht met de Zeeuwse energieproducent Delta, erg slecht. Zo slecht dat de provincie € 150 miljoen gaat lenen om het bedrijf te redden. Delta maakte een jaarlijkse winst van circa € 75 miljoen. In 2014 was daarvan nog geen € 4 miljoen over.

Toch krijgt de directeur van deze verlieslatende onderneming een loonsverhoging van € 120.000. Waarmee hij nu jaarlijks € 520 duizend gaat verdienen. President-commissaris Cees Maas laat weten dat het bedrijf de afspraken met de directeur, Arnoud Kamerbeek zal nakomen. Die salarisverhoging was nu eenmaal overeengekomen, ongeacht de resultaten van de onderneming.


Kijk, dat is nog eens ferme taal. Afspraak is afspraak, belofte maakt schuld. Al gaat de hele wereld op zijn koop staan, Cees Maas wijkt geen millimeter. Het is niet alleen schandalig dat een directeur van een verlieslatende onderneming een salarisverhoging van bijna twintig procent krijgt. Nog schandaliger is een Raad van Commissarissen die anno 2014 salarisafspraken weet vast te leggen waarvan men weet dat de samenleving dat niet langer accepteert.


Deze RvC is dan ook geen knip voor de neus waard en dient af te treden. Cees Maas voorop.

Geen opmerkingen: