donderdag 21 januari 2021

Eindelijk weer hoop na vier jaren totale gekte

 

Voor de laatste keer, een heel korte terugblik op Trump, zie de inauguratiespeech van deze charlatan uit 2016. Een honderd procent populistische speech. Luister hoe hij het echtpaar Obama direct aan het begin van zijn speech complimenteert voor de voorbeeldige wijze waarop zij de transfer of power mogelijk maakten. En vergelijk dat eens met zijn weigering de eerlijke verkiezingszege van Biden te erkennen, vergelijk dat eens met zijn ostentatieve weigering aanwezig te zijn bij de inauguratie van zijn opvolger. Genoeg over Trump.

De inauguratiespeech van Biden was van een totaal andere toon en gewicht. De uitgestrekte hand naar alle Amerikanen en een vurig pleidooi voor de waarheid. De beste aanbeveling voor deze speech was die van Chris Wallace op Fox News nota bene die dit een van de allerbeste speeches vond die hij ooit gehoord had. Need I say more? Neem van mij aan dat Tucker Carlson en Sean Hannity daar heel anders over denken, die denken nog steeds dat Biden de verkiezingen gestolen heeft.

 
Wat een opluchting dat de gekte van Trump tot het verleden behoort, wat een opluchting dat de inauguratie zonder ook maar één wanklank is verlopen. Je krijgt de indruk dat alle Amerikanen opgelucht ademhalen, dat iedereen blij is dat het monster dat ze binnenhaalden definitief van zijn troon is verwijderd. Maar we moeten ons daaromtrent niet al te veel illusies maken. Trump heeft laten zien dat ongeveer de helft van de Amerikanen niets op heeft met de democratie en ik vrees dat zij ook door Biden niet zullen worden overtuigd.

In zijn presentatie overtuigt Biden, mij in ieder geval en ik ben vast niet de enige. Hij heeft de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden en in de Senaat en dat betekent dat hij sterke wapens heeft om nieuw beleid te introduceren. Hij zal beoordeeld worden op zijn resultaten. Maar wat een opluchting dat de ongekende gekte van Trump achter ons ligt!

Geen opmerkingen: