woensdag 20 januari 2021

Max Pam vindt ook weer eens wat

 

In zijn jongste column in de Volkskrant meent hij iets zinnigs te berde te kunnen brengen over de nieuwe lijsttrekker van de PvdA, Lilianne Ploumen. En waar gaat het dan over?: ze kan niet goed speechen, ze praat met een Limburgs accent en ze is katholiek. Nou, 't is nogal wat. Met zijn eerste opmerking ben ik het wel eens maar er is maar een handjevol politici dat je welbespraakt kunt noemen. Zijn beide andere opmerkingen slaan nergens op. Marianne Thieme schijnt iets met zevendedagadventisten van doen te hebben maar ze was een uitstekend politica en een van de beste debaters in het parlement. Mij - zelf ben ik een fervente atheïst - interesseert het niet of politici gelovig zijn, tenzij hun politiek handelen bepaald en gekleurd wordt door hun geloof. Dan haak ik af.

Uit onderzoek zou zijn gebleken - merkt Max vervolgens op - dat Nederlanders wel van vrouwen in de politiek houden maar niet als zij lijsttrekker zijn. Dat is echter broddelwerk, er zijn genoeg vrouwen te memoreren die ertoe deden in de politiek, die iets toevoegden. Ria Beckers, Ina Brouwers, Andrée van Es, Femke Halsema, Marianne Thieme, om er maar een paar te noemen.

En wat herinnert Max Pam zich? Dat hij ooit een hand kreeg van de vriendelijke Lilianne Ploumen en "dat is al heel wat voor sociaal-democraten, die doorgaans bars een andere kant uitkijken". Dat is toch een kwaadaardige opmerking? Max Pam is een azijnpisser en schreef weer eens een nietszeggende column.

Geen opmerkingen: