vrijdag 29 januari 2021

Toch maar een schandpaal

 

De provincie Noord Brabant heeft onlangs de kunst- en cultuursubsidies vastgesteld en toegekend. Een van de gelukkigen was het Tilburgse filmtheater Cinecitta. Tot zover is er niets aan de hand, zij het dan dat de moeder van de aanvrager zitting had in de provinciale commissie die de subsidieaanvragen moest beoordelen.

Desgevraagd verklaarde deze moeder dat haar nooit gevraagd was of ze wellicht banden had met een van de aanvragers. Vier ton subsidie ging er naar het bedrijf van haar zoon. Dat wil zeggen, daarnaast krijgt zoonlief ook nog subsidie van gemeenten die hun subsidietoekenning afhankelijk hadden gemaakt van provinciale toekenning.  En o ja, de zus van deze mevrouw is ook nog eens verbonden aan het Tilburgse filmhuis.

Wie is deze mevrouw? Het gaat om Hetty Naaijkens-Retel. Deze mevrouw is een schande en haar verdedigingslinie is ronduit schandalig. In de reglementen staat wel degelijk vermeld dat een commissielid zich van stemming dient te onthouden over een subsidieaanvraag waarbij het lid direct of indirect is betrokken.

Aan de schandpaal met deze mevrouw. De provincie heeft inmiddels - terecht - besloten dat de subsidietoekenning opnieuw dient te geschieden. Ik mag toch aannemen dat deze schandelijke moeder inmiddels uit de toekenningscommissie is geflikkerd!

Geen opmerkingen: