zaterdag 16 januari 2021

Trump wacht de hel

 

Dustin Higgs was in 1996 betrokken bij een macabere misdaad. Drie vrouwen werden vermoord omdat ze geen zin hadden in seks met drie mannen, waaronder Dustin Higgs. Deze laatste zou een van andere mannen hebben opgedragen de vrouwen om het leven te brengen. De schutter werd tot levenslang veroordeeld, Dustin Higgs kreeg de doodstraf. Vandaag heeft Trump gratie geweigerd aan Higgs en daarmee werd Higgs de dertiende federale gevangene die Trump heeft laten executeren. Vlak voor zijn executie noemde Higgs de namen van de drie vrouwen en verklaarde hij onschuldig te zijn: "ik heb geen opdracht gegeven voor de moorden".

Waarom de tot levenslang veroordeelde kameraad van destijds geen kik heeft gegeven, laat zich raden. Zijn bekentenis zou ertoe leiden dat hijzelf alsnog ter dood veroordeeld zou kunnen worden. Natuurlijk is dat speculeren, ik ken de details van de misdaad niet en ben er ook niet in geïnteresseerd.

Wat me wel interesseert is waarom iemand als Trump, drie dagen voor hij definitief terugtreedt, nog snel even een federale gevangene laat ombrengen. Het zal hem een goed gevoel gegeven hebben. Het blijft evenwel de ultieme perversiteit. Ik wens Trump toe wat hij het meeste verdient: may he burn in hell forever. Wie de doodstraf toepast en ten uitvoer brengt is een barbaar.

Geen opmerkingen: