dinsdag 14 februari 2017

Dwaallichten


In het Nederlands politieke landschap lopen twee dwaallichten rond die een debat met andere lijsttrekkers niet aandurven: Rutte en Wilders. Zij gaan ervan uit dat zij samen de kiezersgunst zullen delen maar we weten dat pas op 15 maart. Welke hun strategische overwegingen ook waren om het debat af te zeggen, hun gedrag is natuurlijk van een ongekende lafheid. En het argument dat RTL afspraken zou hebben geschonden slaat natuurlijk helemaal nergens op. Gelukkig heeft RTL nu besloten het premiersdebat toch door te laten gaan, nu zonder PVV en VVD.


Zoals ik eerder al aangaf: er zijn meer smaken. En om u een beetje op weg te helpen heeft de Nederlandse Orde van Advocaten een lijst opgesteld van politieke partijen die maatregelen bepleiten die in strijd zijn met de rechtstatelijkheid. VVD, PVV en VNL scoren hier veruit het hoogst, gevolgd door de SGP. Misschien een goede suggestie om deze partijen uw stem te onthouden?

Dan blijven er nog steeds genoeg keuzes over, alleen het echt rechtse geluid bent u dan wel kwijt. Toch geeft het te denken dat ook gevestigde kaders uit ons politieke landschap bereid zijn de rechtstatelijkheid overboord te kieperen. Persoonlijk denk ik dat dat niet in uw en mijn belang is.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De realiteit voorlopig is, dat het in de verkiezingen wel degelijk om Wilders en Rutte gaat.
Het argument dat RTL de afspraken heeft geschonden, die wordt niet door RTL met harde bewijzen van het tegendeel weersproken. Het is ook geen lafheid maar strategisch. Beide heren willen niet door de irrelevante moralist Pechtold en Obama-like (Klaver) voor de voeten worden gelopen.

John Wervenbos zei

De geloofwaardigheid van Rutte heeft extra ingeboet door zijn rol in de Teeven zaak met de bonnetjes kwestie. Of dat electorale gevolgen zal hebben, valt echter nog te bezien.

enno nuy zei

Dat zullen we inderdaad moeten afwachten. Ook het wegblijven bij het premiersdebat (rare naam trouwens) zou VVD en PVV nog wel eens parten kunnen spelen. Het zou mij niet verbazen wanneer vooral de kleinere partijen daarvan gaan profiteren. We wachten in spanning af.