maandag 20 februari 2017

Wilders is een ordinaire proleet


Wilders noemt RTL lafhartig tuig omdat ze de euvele moed hebben gehad zijn broer te interviewen. En dus weigert Wilders ook het debat in Carré bij te wonen. Jammer voor de kiezers, RTL en BNR. De hoofdredacteur van BNR, Sjors Frohlich, nodigt Wilders uit 'om te bespreken hoe wij op een goede manier met elkaar kunnen omgaan'.

De reactie van Wilders volgt per tweet: "Was ik niet duidelijk genoeg voor je? Je uitnodiging ligt al in de prullenbak. Ga iemand anders lastigvallen ok". De Volkskrant noemt Wilders de hork van de dag maar dat is mij toch echt te vriendelijk geformuleerd.

Wilders is een ordinaire proleet. Hij heeft helemaal geen behoefte aan een goede relatie met de pers. Hij gedraagt zich als een laaghartig navolger van Trump en vertrumpt de verkiezingssfeer hier in Nederland. Hoe is het toch mogelijk dat zo'n ongegeneerde prolurk echt denkt dat hij premier van Nederland kan worden? Zelden iemand gezien met zo'n ziek, naar en afschuwelijk karakter!

1 opmerking:

Anoniem zei

Het is duidelijk dat de heer Nuy zelf de weg kwijt is en de kwalificatie proleet past beter bij hemzelf dan bij de heer Wilders.

Afshin Ellian in Elsevier:
RTL heeft met het interview met Wilders’ broer Paul het politieke debat beschadigd. Dat de PVV-leider woedend zijn deelname aan het Carrédebat heeft afgezegd, is wel te begrijpen, vindt Afshin Ellian.
RTL heeft het politieke debat beschadigd – juist in een tijd waarin burgers journalisten wantrouwen. Het is de taak van politici en niet van journalisten om in naam van ons, de burgers, aan het verkiezingsdebat deel te nemen. In Nederland hebben we geen traditie om de buren en de familieleden van politici te spreken over de kwaliteit van een politiek leider.

In de Nederlandse politieke traditie geldt dit als ranzig. Over hoe Wilders zijn fractie leidt, zijn we allang en zeer uitvoerig geïnformeerd. Niet op basis van een gesprek met Paul Wilders, maar naar aanleiding van informatie van fractiemedewerkers en afvallige PVV’ers.

Media zijn, als podium voor de debatten, in deze verkiezingen belangrijk. Helaas begrijpt RTL dat niet. Het arrogante gedrag van de zender is ronduit stuitend.