maandag 27 februari 2017

Stuk Rood Vlees


U herinnert u ongetwijfeld nog wel premier Rutte die na weer eens een onsmakelijke oprisping van Wilders reageerde door op te merken: "Je moet niet reageren op elk stuk rood vlees dat de arena wordt ingegooid". Die woorden vormden uiteindelijk de naam van een nieuw en uiterst interessant weblog: Stuk Rood Vlees.

Op dit blog Stuk Rood Vlees publiceren politicologen de resultaten van hun onderzoeken om deze zo onder de aandacht van een breder publiek te brengen. Het publieke debat kan wel wat diepgang en onderbouwing gebruiken, stellen zij vast. Lees eens een van de meest recente publicaties van Armen Hakverdian: Moslims moeten en zullen de schuld krijgen van 'winterfeesten' en 'verstopeitjes'

Ik geef u hier vier titels van recent onderzoek. Voor de rest moet u dit blog vooral eens bezoeken, het is meer dan de moeite waard. U vindt het blog hier: Stuk Rood Vlees
  • Strategisch stemmen op Rutte werkt vooral averechts
  • Rammelende studie naar opleidingsniveau en PVV-steun vindt helaas gretig aftrek
  • Minder, minder? De voorkeur voor de PVV in diverse buurten
  • Het probleem van Thierry Baudet

1 opmerking:

Anoniem zei

"Rammelende studie" omdat de uitkomst niet welgevallig is. Pseudowetenschappers die elkaar de maat nemen, en elkaars werk als betweterij afkraken.
Nu staat vast, dat de grote opiniepeilers klagen over het niet kunnen definiëren van de PVV kiezers, omdat die groep zich niet openlijk uitlaat over hun politieke keuze.

Toch meent Armen Hakhverdian te mogen stellen, dat het percentage hoogopgeleiden in de PVV verwaarloosbaar is. Concreet weet deze pseudowetenschapper ons dit met aan zekerheids-grenzende waarschijnlijkheid te melden, zonder dit zelf met een gedegen onderzoek te staven, immers de PVV kiezer laat zijn keuze niet registreren. In meerdere artikelen beweert Hakhverdian dat hoger opgeleiden niet of nauwelijks PVV kiezers zijn, maar nergens is daarover een onderzoek door hem en gelijkgestemden gedaan, het wordt als feit van algemene bekendheid gepresenteerd.