zaterdag 25 februari 2017

Van het verkiezingsfront 2


Uitgerekend in deze tijd komt Jacques Tichelaar in opspraak. Hij zou zijn schoonzus aan een opdrachtje van € 3000 geholpen hebben. Een concurrent die aanvankelijk de opdracht in de wacht had gesleept moest gecompenseerd worden. Nu is er dus dubbel betaald. Ik mag hopen dat het niet waar is wat ik lees maar als het wel waar is moet Tichelaar opstappen en wel op staande voet, zonder recht op wachtgeld. Als je zo gretig wilt voldoen aan het vooroordeel dat politici graaiers en corrupt zijn, dan verdien je geen beter lot.


Van der Staaij is de weg kwijt geraakt en heeft een standpunt ingenomen dat op geen enkele wijze intellectueel verdedigbaar is. Hij zegt dat we niet krampachtig vast hoeven te houden aan de gelijkwaardigheid van religies. Hij houdt tegen beter weten vol dat dit standpunt niet strijdig is met de vrijheid van godsdienst. Het komt er hoe dan ook op neer dat hij het christendom boven de islam plaatst. Nou moeten al die gelovigen helemaal zelf weten wat voor baarlijke nonsens ze voor de universele waarheid willen houden maar ze moeten mij er niet lastig mee vallen. Ik had altijd wel een zwak voor Van der Staaij maar nu is hij echt gek geworden. Jammer, hoe zo iemand door de mand valt.

Wilders buit het voorval van de Marokkaanse beveiliger helemaal uit. Ik hoor dat er geen sprake van zou zijn dat er informatie naar criminele kringen is gelekt maar dat de betrokken agent iets te loslippig naar zijn vriendin toe is geweest. Dat mag natuurlijk niet en je moet daar streng tegen optreden maar ook hier vinden mensen weer aanleiding om bestaande instituties voor corrupt en onbetrouwbaar te houden. Ik denk dat politie en justitie hier ernstige fouten hebben gemaakt, ook wat betreft het tijdig informeren van Wilders. Maar op de achtergrond speelt natuurlijk het politieke gegeven dat het superministerie van de VVD in alle opzichten mislukt is. Een nieuw kabinet moet dat onmiddellijk ongedaan maken natuurlijk.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het verhaal over de betrokkenheid van de heer Tichelaar worden door meerdere kranten met details bevestigd.
Opvallend daarbij is dat niemand tot verdere actie tegen hem oproept, alsof nepotisme geen corruptie is.

Ook van der Staaij heeft een rechtsgeldig argument. Een religie of ideologie in de ruimste zin van het woord die zich in woord en daad vijandig en onverdraagzaam opstelt tegen andersdenkenden moet m.i. eventueel in de grondwet verankerd, in haar rechten kunnen worden beknot.

De zaak Wilders lijkt veel op een van hogerhand (ambtelijke top en machtige elite) gecreëerd wens scenario.
Het is geen toeval, dat uitgerekend in het bewakingsteam van Wilders drie mensen van Marokkaanse afkomst zijn geplaatst, die ook nog eens een twijfelachtige reputatie bezitten, die bekend is bij de DBB.
Dit zijn de ingrediënten, die vroeg of laat tot een aanslag op Wilders hebben geleid.
Hopelijk gaat de media nu echt zijn controlerende werk doen, en dit op de bodem uitzoeken.

Anoniem zei

Wilders moet natuurlijk zijn "tot een aanslag op Wilders zou hebben geleid". Een realistisch scenario, die doet vrezen dat de economische en academische elite alles in het werk zal stellen om te voorkomen, dat het volk zoals de sociaal democratie betekend meer te zeggen krijgt.


Wat Tichelaar betreft, dat zullen we deze week zien.