donderdag 16 februari 2017

Tweestatenoplossing definitief uit beeld


We wisten dat het eraan zat te komen: Trump stelt de tweestatenoplossing niet langer als eis voor het Israelisch-Palestijns conflict. Ultralinks is blij omdat nu de weg vrij zou zijn naar een Israël waarin alle inwoners gelijke rechten hebben. Wat dan volgt is een demografische race en het betekent hoe dan ook het einde aan een joodse staat. Nee, die linkse droom gaat er nooit komen.

Je kunt je dus met rede afvragen hoe slim of hoe dom de Israëliërs zijn. Voor mensen als Bennett is het wel duidelijk: wat enclaves voor de Palestijnen en alle kolonisten komen in Israël te wonen en de meeste van de tweeëneenhalf miljoen Palestijnen niet (Gaza mogen ze houden) De Palestijnen krijgen in zijn plannen geen eigen staat en evenmin stemrecht voor de Knesset.

Netanyahu deed geen enkele moeite de tweestatenoplossing te verdedigen. Ik ga ervan uit dat hij de plannen van Bennett steunt. Ook hij verklaarde: "ik wil die 2,5 miljoen Palestijnen niet bij Israël voegen. Ik wil niet dat ze onze onderdanen zijn". De Israëliërs hebben totaal geen boodschap aan de Palestijnen. Er komt een dag dat de Israëli's de rekening gepresenteerd krijgen voor hun onverdraagzaamheid en annexatiedrift.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat Trump doet is de oplossing van het probleem tussen Israel en de Palestijnen bij henzelf leggen. Een goede zaak, want de Palestijnen gebruiken al jaren de internationale gemeenschap om maar niet tot een daadwerkelijke scheiding en deling te hoeven komen. Nu zullen ze zelf initiatieven moeten ondernemen.
De door Nuy genoemde ultra linkse (Joden) hebben zonder enige uitzondering het atheïsme omarmd en voelen zich bevrijd van het Jodendom, en jagen nu een naïef dogmatisch wereldbeeld na. Ze voelen zich op hun gemak bij het nieuwe socialisme dat Islam heet.

Feit is dat er in de komende 4 jaar van het presidentschap van Trump onvoorspelbare dingen op het wereldtoneel lijken te gaan gebeuren, en in Europa daar wacht de ideologische religieuze inhoud van de doos van Pandora om geopend te worden, die tot een groot gewelddadig conflict tussen de islamitische volgelingen en de rest van de Europese bevolkingen zou kunnen gaan leiden.

Ik zou mij dan ook meer zorgen willen maken over Europa dan over Israel.