dinsdag 9 maart 2021

De lange arm van Twitter, wanneer doen we er wat aan?

 

Twitter heeft een bericht van Baudet aangemerkt als 'misleidend' bestempeld zodat het niet kan worden geretweet of beantwoord. De kenschets 'misleidend' is volledig terecht, het merendeel van zijn beweringen komt voor zo'n kwalificatie in aanmerking. Maar het is ronduit stuitend dat uitgerekend een Amerikaans sociaal medium zich met de vrijheid van meningsuiting in Nederland meent te moeten bemoeien.

Kortom, hoezeer ik ook walg van Baudet, de ingreep van Twitter is onaanvaardbaar. Laat men daar eerst maar eens open en transparant zijn over de toegepaste algoritmes. Social media onttrekken zich aan iedere vorm van toetsing en regulering. Zij gaan niet over de vrijheid van meningsuiting, daar hebben we overheden voor, bevoegd gezag. En dat is meer dan voldoende.

Overigens staan er in dit korte stukje van Baudet 3 fouten of zo u wilt leugens: het aantal doden onder de 70 moet met een factor 10 verhoogd worden, de bijwerking van vaccinaties zijn helemaal niet heftig en er is geen enkele aanleiding voor benauwdheid over lange termijn bijwerkingen van het vaccin.

Geen opmerkingen: