dinsdag 23 maart 2021

Moederhart en Sietske Bergsma, in de leer bij Willem Engel?

 

"Moederhart is tot stand gekomen vanuit vrouwen met een missie, maar wij vertegenwoordigen ook alle vaders, toekomstige moeders en iedereen die zich verantwoordelijk voelt voor een opgroeiende generatie". Dit schrijft de volstrekt anonieme beweging Moederhart op haar website, waar ze dus meteen maar even claimen half Nederland te vertegenwoordigen, 't is maar dat u het weet.

De club heeft een brandbrief geschreven die door ik weet niet wie allemaal werd ondertekend. "Wij werken niet mee aan puinhopen creëren"schrijft de anonieme club verder. Ze zien geen constructieve dialoog en geen politiek leiderschap. De routekaart van het kabinet leidt naar het duister en ze besluiten hun brandbrief met deze oproep: "Van moederhart tot ieders hart vragen wij jullie dan ook de regels langs de lat van jullie eigen innerlijk kompas te leggen, en daar waar zij strijdig zijn met jullie geweten deze niet te volgen. Trek vandaag nog jullie grens bij het afdwingen van testen, het opleggen van quarantaine en het verplichten van mondkapjes". Moederhart is getrouwd met Willem Engel, zullen we maar zeggen.

Buitengewoon ergerlijk natuurlijk dat de website met geen woord rept over wie er achter dit moederhart zitten. Dat is niet alleen ergerlijk maar vooral ook laf. Oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid - vooral op basis van je eigen innerlijke kompas! - maar niet je naam noemen? Bah! Maar gelukkig heb ik toch nog een naam voor u: Sietske Bergsma.

Sietske wie? Sietske Bergsma. Die heeft een instagramaccount waar ze oproept tot het verbranden van de boeken van Saskia Noort. U snapt natuurlijk wel waarom. De schrijfster heeft het niet zo op types als Sietske Bergsma en dat verdraagt Sietske weer niet zo best. Dus roept ze op tot boekverbranding. Fijne dame, vindt u niet? Hieronder een afbeelding van deze dame die graag in Cafe Weltschmerz komt en Blue Tiger Studio geregeld frequenteert en dan weet u wel hoe laat het is. Ze schijnt ook fan van Trump te wezen. Wedden dat ze op Baudet heeft gestemd?

 


Geen opmerkingen: