maandag 22 maart 2021

Vizier op links, onsmakelijk en intimiderend

 

Vizier op links is een anonieme beweging die vaststelt dat er sprake is van geïnstitutionaliseerd links activisme en zet zich in om deze hegemonie te ontmaskeren en te doorbreken en ontziet daarbij niemand: rechters, studenten, officieren, ambtenaren, docenten, journalisten, politici, bestuurders, vakbondsleden en alle overige maatschappelijke bloedgroepen.

Wat je er ook van mag vinden, er is in beginsel geen bezwaar tegen de handel en wandel van deze op zichzelf natuurlijk even activistische beweging. Maar let op! Deze club handelt, ageert en propageert nadrukkelijk onder de radar. Ze maken niet bekend wie er achter deze organisatie zit en hebben simpelweg niet de ballen om met open vizier te strijden. Ze verkopen stickers zoals hieronder te zien is en die kunnen actievoerders om elke hen moverende reden op deuren van vermeende tegenstanders plakken.

Die actievoerders beschikken kennelijk over naam en adres van de door hen gewraakte lieden, zoals publiciste Nadia Bouras onlangs kon vaststellen toe ook zij zo'n intimiderende sticker op haar voordeur aantrof. En als je op zoek bent naar een slachtoffer met naam en adres, dan helpt Vizier op links je daar graag bij zoals je op hun website kunt zien.

Waar Vizier op links aan voorbij gaat is dat er ter rechterzijde natuurlijk evenzeer sprake is van geïnstitutionaliseerd activisme. Dat is onlangs nog eens haarscherp uitgezocht door Sander Rietveld in zijn boek Nieuwe kruisvaarders. Hier is sprake van gedegen onderzoek en wordt er niets onder lafhartige anonieme naam vermeld of onthuld. Ook worden er geen misselijk makende stickers met het boek meegeleverd.

En dat is wat Vizier op links is: misselijk makend en lafhartig.Tonggedruis van ongedierte. Zo'n sticker zal door iedereen als uiterst intimiderend worden ervaren maar volgens de politie is dit niet strafbaar. We zijn wel heel erg ruimhartig in ons land. Er komt een keer een moment dat iemand de daad bij zo'n sticker voegt; wedden dat Vizier op links dan niet thuis geeft en daar nog mee weg komt ook?

Geen opmerkingen: