donderdag 25 maart 2021

Wat mankeert er toch aan het Limburgs DNA?

 

In de NRC van 23 maart staat een onthutsend artikel over voormalig gedeputeerde Herman Vrehen van het CDA. Buitengewoon goed en gedetailleerd onderbouwd laat de NRC zien hoe deze Limburgse politicus erin slaagde tonnen aan subsidie naar eigen bv's te sluizen. Als de NRC deze mijnheer Vrehen confronteert met de resultaten van hun onderzoek reageert Vrehen: "Klopt allemaal, maar wat is de  relevantie van uw vraag?"


 Dat hij vrienden en familie inschakelt en mee laat profiteren van zijn schandalige handel en wandel, vindt mijnheer Vrehen de normaalste zaak van de wereld. Voor een parttime aanstelling van 0,7 fte laat hij zich meer dan € 127.000 per jaar uitbetalen voor zijn werk als directeur van de landschapsstichting IKL.


Eerder al had mijnheer Vrehen in 2009 af moeten treden als gedeputeerde na een corruptieschandaal. Snel hierna werd hij directeur van de sociale werkvoorziening in Limburg LICOM maar dat gaat twee jaar later onder zijn leiding failliet.

Wilt u alle details weten, lees dan het zeer uitgebreide en zeer gedegen onderzoeksverslag in de NRC. Maar hoe is het toch mogelijk dat deze in- en incorrupte Limburger zolang zijn criminele gang kan gaan. En wat is er mis met het Limburgse CDA waar voor de zoveelste keer een schandalige corruptiezaak aan het licht treedt? En ik zeg u, dit is niet de laatste keer! Dat Vrehen een inhalige vlerk is, is een ding. Maar waarom grijpt niemand in het Limburgse in? De Raad van Toezicht zit erbij en houdt zijn mond! Het CDA zit erbij en sluit de ogen en oren!


Het is toch volstrekt begrijpelijk en voorspelbaar dat de vox populi politici primair als zakkenvullers beschouwt? En is dat niet ook volkomen terecht?

Geen opmerkingen: