zaterdag 13 maart 2021

Nieuwsuur stelt teleur en Martijn de Koning gaat te ver

 

Het laatste Nieuwsuur interview was met Mark Rutte. Die bleef moeiteloos overeind, al was het maar omdat een van de vragenstellers, een horeca ondernemer, maar niet wilde begrijpen dat je iemand ook eens moest laten uitpraten. Maar ook Jeroen Wollaars zag geen kans Rutte het vuur na aan de schenen te leggen. Om een of andere reden achtte Nieuwsuur het niet zinvol opnieuw over de toeslagenaffaire te beginnen zoals ook Groningen niet voorbij kwam. En daar had men de premier nu echt pijn kunnen doen.

Er werd nota bene wel gerefereerd aan de talloze beloften die lijsttrekker Rutte in de loop van zijn carrière had gedaan, beloften die geen van alle werden ingelost. Dat was een perfecte kapstok geweest om hem nog eens extra door te zagen over zijn rampzalige dividendbelastingplannen, zijn herhaalde beloften aan de Groningers dat zij eindelijk genoegdoening zouden krijgen en zijn onzinnige uitspraak dat hij bleef zitten omdat hij ook veel goeds voor elkaar had gekregen.

En zo doorstond de premier dit vragenhalfuurtje moeiteloos en met twee vingers in de neus. Wat jammer, zo'n gemiste kans en ook niet erg fair tegenover die andere lijsttrekkers die wel stevig aan de tand werden gevoeld.


Een dag eerder verliet Baudet weer eens de studio, dit keer tijdens de talkshow van Eva Jinek. Ook zij had Baudet stevig en consequent bevraagd en ze deed dat met allure en verve. Wel kreeg Baudet ten onrechte weer ruim de kans zijn onzinverhaal over 'de Corona is zoiets als een stevige griep' uit te venten. Niemand kwam op het idee hem meteen onderuit te halen met de voor iedereen te begrijpen redenering: beste Baudet, u blundert ongelooflijk want u dient zich bij de oversterfte af te vragen: hoeveel doden zouden er zijn geweest zónder al die Coronamaatregelen. Dan was dat getal van 15.000 vele malen over de kop gegaan.!


Aan het einde van het debat mocht cabaretier Martijn de Koning een roast over Baudet afsteken. U kunt die act overal terugvinden. Ook al ben ik het geheel eens met de Koning, ik snap wel dat Baudet er niets voor voelde hem helemaal uit te zitten. Het leek wel erg veel op een genadeloze persoonlijke afrekening, de roast stond immers op papier en was goed voorbereid. En werd met satanisch genoegen uitgesproken. Heerlijk vond ik het. Van mij mag alles gezegd worden hoor maar Martijn de Koning moet zich wel afvragen wat hij wenst te bereiken. In dit geval een averechts effect want ik vermoed toch zo dat de publieksgunst naar Baudet is gegaan na een dergelijke ongekend grove aanval. Per saldo is Baudet hier niet slechter van geworden.

Geen opmerkingen: