maandag 8 maart 2021

Een heilige alliantie tussen orthodox christelijk en radicaal rechts

 

Er staat een buitengewoon interessant interview in de Volkskrant met onderzoeksjournalist Sander Rietveld over de overeenkomsten tussen orthodox christelijk en radicaal rechts. Rietveld schreef een boek over zijn onderzoek met als titel Nieuwe kruisvaarders – De heilige alliantie tussen orthodoxe christenen en radicaal rechtse populisten. Daarin beschrijft hij hoe het rode gevaar van het communisme werd ingeruild voor nieuwe onderwerpen om tegen ten strijde te trekken: abortus, de islam, globalisering en de emancipatie van vrouwen, immigranten en homoseksuelen. Dat zijn precies de thema’s die de traditionele christelijke waarden van familie en gemeenschap zouden bedreigen en die radicaal rechts gebruikt om hun identiteit mee af te bakenen. Beide groepen hunkeren naar een geïdealiseerd verleden en hebben wat Rietveld een ‘verlieservaring’ noemt. 


Laten we eens kijken naar een van de meest recente publicaties van zo'n internationale orthodox christelijke beweging dat als titel heeft Herstel van de natuurlijke orde. Ik bespaar u even de argumentaties van deze organisatie die overigens uiteindelijk culmineren in de stelling dat de natuurlijke wet te verkiezen is boven de menselijke wet en mensenrechten. Het document kunt u hier downloaden als PDF. Het brengt u rechtstreeks terug naar de Middeleeuwen. Ik beperk me hier tot het vermelden van de meest pregnante lange termijn doelen van deze duistere organisatie.

Huwelijk en gezin
- een verbod op scheiden
- intrekken van alle wetten inzake partnerschappen tussen personen van hetzelfde geslacht
- verbod op adoptie door homoseksuelen

Contraceptie
- verbod op verkoop van voorbehoedsmiddelen

Abortus
- wettelijk verbod op abortus in het internationaal recht

Prenatale diagnostiek
- uitsluiting van prenatale diagnostiek van financiering door ziektekostenverzekering

Medisch ondersteunde voortplanting
- verbod op IVF

Stamcelonderzoek
- verbod op stamcelonderzoek

Euthanasie
- internationaal verbod op euthanasie
- weten tegen hulp bij zelfdoding aannemen

Gelijkheid en antidiscriminatie
- afschaffing van gelijkheidswetgeving op EU-niveau
- bevestiging van de contractvrijheid als een grondrecht

Fijne club, vindt u niet? Het probleem met radicale geesten is dat zij menen de wijsheid in pacht te hebben en dat die per definitie voor iedereen dient te gelden. Voor dit soort mensen bestaat democratie alleen voor christenen net zoals Israëliërs maar blijven beweren in een democratie te leven en er volstrekt aan voorbijgaan dat die democratie alleen voor joden geldt. Wilt u nog wat meer huiveren? Lees dan dat boek van Sander Rietveld eens!



Geen opmerkingen: