donderdag 4 maart 2021

Deelname CU aan een rechts kabinet is mislukt

 

Gisteren was de beurt aan Gert-Jan Segers van de CU. Dit keer geïnterviewd door Jeroen Wollaars, ook al zo'n kundig journalist uit de fake media zoals Baudet van de week op Wakker Nederland mocht verklaren. Maar we vergeten deze rattenvanger en keren terug naar de CU. Segers houd ik voor een integer politicus. Waar Esther Ouwehand af en toe behalve minzaam ook wat neerbuigend leek te glimlachen, maakte Segers op mij toch een betere indruk.

Wollaars hield hem voor dat kabinetsdeelname de achterban van de CU niets tot weinig had gebracht op een aantal punten. Segers kon dat niet ontkennen en troostte zich met de gedachte dat de uitkomst zonder deelname van de CUI nog ongunstiger zou zijn geweest.

Gevraagd naar logische samenwerkingspartners voor de CU kwam Segers uit op CDA en het hele linkse blok. Als ik hem was zou ik niet nog eens in een coalitie met rechts stappen. En voor mij hoort het CDA echt bij het rechtse kamp.

Verhelderend was een vraag van een CU-lid die zich had gestoord aan het feit dat de CU had ingestemd met voorbehoedsmiddelen in het ziekenfondspakket. Segers moest hem uitleggen dat als je abortus zoveel mogelijk wil vermijden, het tactisch gezien verstandig is om vrij verkrijgbare anticonceptiemiddelen te bepleiten. Dit is precies wat er mis is met die religieuze kiezer: het liefste wil die zijn eigen moraal opdringen aan de rest van het land. Het komt niet eens in de hersens van zulke lieden op dat ze er zelf echt voor mogen kiezen om geen voorbehoedsmiddelen te gebruiken, om geen abortus toe te staan maar dat het geen pas geeft andersdenkenden met alle geweld in hun particuliere frame te willen proppen.

Enfin, Segers is een sympathieke gast, net als Carola Schouten trouwens, die hij ferm en terecht verdedigde tegenover een in de studio aanwezige boer. Boeren lijden aan gezichtsvernauwing zoals u weet. Maar zij vormen wel de traditionele achterban van de CU.

Geen opmerkingen: