dinsdag 16 maart 2021

De oversterfte van leugenaar en rattenvanger Baudet nog eens voorgerekend


In de Volkskrant van vandaag rekent wetenschapsredacteur Maarten Keulemans nog eens voor met hoeveel doden we te maken zouden hebben gehad als er geen Coronamaatregelen waren genomen. Stel we hadden het virus rond laten razen tot we groepsimmuniteit hadden bereikt dan betekent dat dat ongeveer 5,5% van de bevolking geïnfecteerd zou zijn geraakt. We weten dit uit onderzoeksgegevens van Sanguin. De oversterfte in de eerste maanden bedroeg 9.554 dus de sterftekans aan Corona bedraagt dan 9.554 gedeeld door 5,5% van 17,3 miljoen inwoners, ofwel 1%. 

Stel dat we de ziekte hadden laten voortrazen tot ongeveer driekwart van de bevolking het virus had opgelopen en antistoffen had opgebouwd, dan hadden we ruim 134.000 doden te betreuren gehad. Met andere woorden: die relatief milde oversterfte van 15.000 doden nu hebben we juist te danken aan de Coronamaatregelen. En dat zouden er dus 134.000 zijn geworden! Wedden dat rattenvanger Baudet dan een diametraal andere positie had ingenomen en een keiharde lockdown had geëist?

Is dit sommetje nou zo moeilijk te begrijpen? Zien mensen dan zelf niet dat Baudet hen een leugenachtig beeld voorspiegelt? Een stem op FvD is een bewijs van onvoorstelbare domheid. Verwijtbare domheid wat mij betreft.

Geen opmerkingen: